Gogoșele coapte, cu ceapă verde și cartofi

Pentru o duminică în familie vă oferim rețeta de Gogoșele coapte, cu ceapă verde și cartofi, un aperitiv sau o gustare pe care toată lumea o va aprecia.
Drojdia, să aflăm câte ceva despre ea! Conform Wikipedia, „drojdia a fost folosită în coacere și fermentare de mii de ani.„ Foarte interesant „s-a constatat că drojdia poate fi folosită pentru a genera energie electrică și că poate produce etanol. „Drojdia nu necesită lumină pentru a crește. Pentru acest scop ea utilizează resurse organice ca surse de energie. Unele specii necesită oxigen pentru “respirație”, altele, deși anaerobe, necesită oxigen pentru înmulțire.„
Berea, vinul, pâinea şi cozonacii pufoşi, atâtea bunătăţi ale vieţii, n-ar fi putut exista fără umila drojdie.

Foto: Gogoșele coapte, cu ceapă verde și cartofi

Îți trebuie:
1 kg cartofi noi
250 g făină
2 ouă
100 ml lapte dulce pasteurizat
100 ml ulei
10 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
piper măcinat
sare
1 vârf de cuțit bicarbonat
3 legături ceapă verde
Pregătești așa:
Decojești cartofii, îi speli și îi pui la fiert pentru 20 de minute, în apă ușor sărată. Între timp, pregătești o maia din drojdie, puțină făină, zahărul și 50 ml lapte călduț și o lași să crească la cald, 20 de minute.
Scurgi cartofii, îi zdrobești și îi lași să se răcească. Cureți ceapa, o tai în rondele fine și o încorporezi în jumătate din pasta rece de cartofi, împreună cu 50 ml ulei, sare și piper măcinat. Amesteci făina cu maiaua, un ou bătut, puțină sare, bicarbonatul stins cu restul de lapte călduț și restul de pastă de cartofi.
Frămânți puțin aluatul și îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină, sub forma unui dreptunghi gros de 7-8 mm. Tai 12 pătrate pe care vei repartiza umplutura de cartofi. Acoperi umplutura cu aluatul și formezi gogoșele pe care le așezi în tava unsă cu unt. Le ungi cu ou bătut și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute, până când se rumenesc frumos. Le servești ca gustare.

Pregătire: 45 min.; Coacere: 30 min.
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!