Gnocchi cu ceapă verde și ricotta

Fotot; Mihai Nicolae

Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

PREț: 48 lei-6 porții

Pregătire: 50-60 minute

Coacere: 12 minute

Îți trebuie: 2 ouă de mărime medie, 750 g ricotta proaspătă, 185 g parmezan ras, 115 făină simplă, 60 g ceapă verde (codițele) tocată fin, sare, piper, 1 lingură unt topit, 250 ml smântână, 100 g brânză cu mucegai, zdrobită, 6 felii de prosciutto (în jur de 60 g), tăiate în fâșioare ceapă verde pentru ornare

Pregătești așa: Pui ricotta, parmezanul, făina și ceapa verde tocată într-un castron și ouălele de mărime medie. Asezonezi după gust cu sare și piper. Folosești o lingură de lemn și amesteci bine, până când se omogenizează. Pui apa într-o cratiță mare, o lași să dea într-un clocot, apoi micșorezi focul. Modelezi găluștele cu ajutorul a două lingurițe pentru desert. Dai drumul încet găluștelor în apa în care fierbe. Le lași 4-5 minute, până când se ridică la suprafață. Scoți găluștele și le pui pe o hârtie absorbantă. Nu e bine să umpli cratița, fierbi găluștele în mai multe etape. Ungi cu untul topit un castron nu foarte adânc, termorezistent și așezi găluștele în el. Într-un alt castron, amesteci smântâna, brânza cu mucegai și fâșioarele de prosciutto. Torni sosul deasupra găluștelor, apoi le dai la cuptor pentru 10-12 minute sau până se rumenesc ușor la suprafață. Servești preparatul cald cu o salată verde alături.

Add Comment