Gaspacho de castraveți

foto: Mihai Nicolae

Gaspacho de castraveți

Rețetă de Florentina Elena Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara

Preț: 10 lei-2 porții

Pregătire: 20 minute

Răcire: 3 ore

Îți trebuie: 2 castraveți mai mari, 1 mână de rucola, 1 legătură de pătrunjel, câteva frunzulițe de mentă, 1 cățel de usturoi, 4 linguri brânză de vaci fără grăsime, 3 linguri ulei de măsline, suc proaspăt de la o lămâie, un praf de sare, 5 boabe de piper

Pregătești așa: Cureți castraveții de coajă și îi tai în cuburi mici, pe care le pui în blender. Cureți și tai usturoiul mărunt, iar verdețurile le speli bine și le usuci cu ajutorul unui șervet absorbant. Apoi le adaugi și pe acestea în blender și le mixezi împreună cu castraveții, uleiul, un praf de sare, boabele de piper și 2 linguri brânză de vaci. Crema obținută o introduci pentru 3 ore în frigider, apoi o servești împreună cu restul brânzei de vaci și cu frunzulițe de mentă. Pentur un deocr deosebit, poți folosi un inel special penru decor sau în lipsă de așa ceva, te ajuți de o formă de fursecuri mai înaltă. Este un preparat cu un gust interesant.



Add Comment