Găluște din brânză dulce, coapte

Foto: Mihai Nicolae

Găluște din brânză dulce, coapte

Rețetă de Sonia Miclescu, București

Preț: 10 lei-3 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 350 g cartofi, 200 g brânză dulce, 200 g făină, 150 ml lapte, 75 g costiță, 20 g unt, sare

Pregătești așa: Amesteci bine făina cu brânză, cu lapte, cu cartofi copți și zdrobiți, sare, până obții un aluat omogen și moale. Ungi o tavă, iei din aluat bucățele cu lingura, le modelezi rotunde, după care le pui în tavă și le presezi puțin. Le ungi cu unt și deasupra presari costița tăiată cubulețe. Coci găluștele la foc potrivit. Când sunt gata, le poți servi alături de spanac călit și smântână sau cu ficat proaspăt, prăjit.



Add Comment