Galette cu legume de vară

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
125 g unt rece tăiat cubulețe
1 lingură rasă de sare
1 linguriță rasă de oregano
75 ml apă rece
Îți trebuie pentru umplutură:
2 dovlecei
2 vinete
2 morcovi
roșii cherry
2 ardei kapia
300 g ciuperci de pădure
Pregătești așa:
Amesteci în robotul de bucătărie făina, sarea, condimentele și untul. Când compoziția are aspect de firimituri, torni treptat apă rece și amesteci până când aluatul se încheagă. Îl învelești în folie și îl lași în frigider minim 30 de minute.
Între timp, pregătești legumele: tăiate bucăți mari, le aranjezi pe o tavă cu hârtie de copt, le stropești cu ulei de măsline și presari sare. Coci legumele la foc mediu circa 20 de minute, apoi le scurgi de zeama lăsată.
Pe blatul de lucru presărat cu făină, întinzi aluatul în formă de disc cu grosimea de 3-4 mm și îl transferi apoi pe o hârtie de copt. Așezi legumele în centrul discului, lăsând margini libere de vreo 5 cm, apoi aduni marginile peste umplutură și coci tarta la foc mediu timp de 40-45 de minute. Poți servi tarta caldă sau rece.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 60-75 minute
Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Iași

Intră aici și vei descoperi o rețetă delicioasă.

Add Comment