Foto: Mihai Nicolae
Frigărui din piept curcan cu porumb proaspăt
Rețetă de Florentina Elena Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara
Preț:15 lei-3 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere:35 minute
Îți trebuie pentru frigărui de curcan cu porumb: 300 g piept de curcan, 3 știuleți porumb, 1 ardei gras verde, 1 ceapă mare, 2 roșii, 2 linguri ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto
Pregătești frigăruile de curcan cu porumb așa: Tai știuleții de porumb în 3 bucăți, fiecare cât mai egale între ele. Tai pieptul de curcan în felii de 1 cm, ceapa și roșiile le tai rondele, iar ardeiul pătrate, de aceeași mărime ca restul ingredientelor. Înfigi ingredientele pe țepușe de frigărui, alternându-le unele cu altele, începând cu carnea. Condimentezi cu sare și piper după gust, le stropești cu ulei și le rumenești pe grătarul bine încins. Le servești calde, cu ketchup și sos pesto, după preferință.