Focaccia cu rozmarin

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g făină
300 ml apă
50 ml ulei măsline
1 lingură zahăr
1 linguriță sare grunjoasă
1 pliculeț drojdie uscată (7 g)
rozmarin
Pregătești așa:
Amesteci într-un vas apa călduță, zahărul și uleiul, apoi adaugi făina și drojdia. Frămânți până obții un aluat moale și nelipicios. Ungi o tavă (dimensiuni 30×40)cu ulei de măsline, aplatizezi aluatul și îl așezi în tavă, având grijă să aibă ulei pe ambele părți ca să nu formeze crustă. Lași să crească la loc cald până își dublează volumul.
Apeși aluatul cu degetele până atingi fundul tăvii, aluatul întinzându-se astfel pe toată suprafața tăvii. Amesteci 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de apă și ungi pe toată suprafața, apoi presari sarea grunjoasă și rozmarinul. Mai lași timp de 15 minute să se odihnească, apoi dai la cuptor, la foc potrivit până se rumenește.
Mie mi-a ieșit puțin cam prea înaltă, în mod normal ar trebui să nu depășească 2 cm, dar gustul a fost mult peste așteptări. Coajă crocantă, miez pufos, aroma uleiului de măsline și a rozmarinului, o combinație atât de bună, încât am mâncat-o așa, goală.

Rețetă de Violeta Postolache, Galați

Intră aici și citește acest articol interesant. Vei găsi și o altă rețetă de focaccia.

Add Comment