Ecleruri picante

Ecleruri picante, cu aluat opărit și umplutură verde, este un aperitiv ușor de preparat și foarte gustos. Folosind același aluat, se pot face ecleruri având ca umplutură pastă de pește, zacuscă sau pate de ficat.
Ca un scurt istoric vă putem spune că eclerul este o prăjitură de origine franceză, având o formă alungită, umplută cu cremă de vanilie, ciocolată și glazurată, în cele mai multe cazuri, cu ciocolată. Înainte de anul 1850, eclerul se numea „pâinea ducesei„. Mai apoi, patiserul Antonin Carême (cel care a inventat și profiterolul), a numit aceste mici prăjituri, ecleruri. În limba franceză éclair înseamnă „fulger„, patiserii spunând în glumă că prăjitura este atât de bună că se mănâncă dintr-o înghițitură.
În prezent clasica umplutură cu cremă a început să fie înlocuită, de către patiserii de lux, cu arome de flori, dovleac, chiar cu ardei iute. Decorul, foarte important în prezentarea produsului, a fost și el modificat, apărând noi stiluri cât mai originale.

Foto: Ecleruri picante – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
4 linguri lapte
50 g unt sau margarină
4 linguri apă
75 g făină
unt pentru uns tava
1 fir ceapă verde
2 ouă
50 g cașcaval ras
1/2 linguriță de sare
boia iute
2 avocado
1/2 lămâie
1 cățel de usturoi
Pregătești așa:
Pui la fiert laptele, apa, sarea și untul. Când clocotește, pui toată făina deodată și amesteci până când se formează o sferă ce se desprinde de pereții vasului. Iei vasul de pe foc, iar când se mai răcește compoziția, încorporezi pe rând ouăle, boia după gust, ceapa verde tocată fin și cașcavalul ras.
Pui compoziția într-un poș și faci bastonașe în tavă, pe hârtie de copt. Le coci aproximativ 25 de minute, la foc iute.
Când se răcesc, le crestezi pe lungime și le umpli cu pastă de avocado acrită cu zeamă de lămâie și condimentată cu usturoi.

Pregătire 35 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Iată aici rețeta unui tort-ecler.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!