Drob de miel și Pască cu smântână

Tot pentru masa de Paști vă oferim rețeta Drob de miel, tradiționalul și deliciosul drob, dar și o rețetă de pască, Pască cu smântână. Spor la preparare!

Foto: Drob de miel – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g măruntaie miel
3 ouă
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
sare și piper
1 prapur miel
Pregătești așa:
Cureți măruntaiele, le speli și le pui la fiert. După ce au fiert și s-au răcit, treci măruntaiele prin mașina de tocat.
Le amesteci cu 3 gălbenușuri, ceapa verde, pătrunjelul, sare și piper. După ce ai amestecat bine ingredientele, pui amestecul într-o formă de chec (sau orice altă formă) unsă cu ulei, peste care ai întins prapurul mielului.
Introduci forma în cuptor și coci drobul la foc potrivit.

Rețetă oferită de redacția Practic în bucătărie

 

Foto: Pască cu smântână – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
8 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
1 kg smântână
6 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
3 linguri făină
un praf de sare
6 albușuri
Pregătești blatul așa:
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă. Freci gălbenușurile cu zahărul și apoi le amesteci cu albușurile bătute spumă. Adaugi un praf de sare și făina, treptat. Încorporezi bine făina și torni compoziția în 2 forme de tort sau într-o tavă mare de aragaz. Lași să se coacă pe jumătate, pui umplutura și coci mai departe, la foc potrivit. Pregătești umplutura așa:
Pui smântâna la scurs de seara, în tifon, într-o oală cu mălai. Când este scursă, amesteci smântâna cu zahărul, cu zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina, sare și apoi albușurile bătute spumă. Acest amestec îl pui pe blatul copt pe jumătate. Forma trebuie să fie umplută pe jumătate, deoarece la copt compoziția crește mult. Lași compoziția până a doua zi în tavă pentru a se întări.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Maria Donici, Piatra Neamț, jud. Neamț

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!