Drob de miel

 

Foto: Mihai Nicolae

 

 

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț: 35 lei-5 Porții

Pregătire: 80 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: ■ organele de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) ■ 200 g carne de miel ■ 2-3 ouă fierte tari

■ 100 ml lapte ■ 1 chiflă ■ 2 ouă ■ 1 ceapă mică ■ 1 legătură de ceapă verde ■ 1 morcov
■ 3 fire de usturoi verde ■ 1 țelină
■ 1 legătură de pătrunjel ■ sare ■ piper ■ oțet ■ 1 legătură de mărar ■ 1 prapure de miel

Pregătești așa: Organele și carnea de miel le speli în apă rece. Cureți carnea și organele de pieliță și le tai în bucăți. Le ții pentru un sfert de oră în apă rece, în care pui două linguri de oțet și o ceapă tăiată în sferturi. Muți bucățile de carne într-o oală cu apă rece și le fierbi fără sare, la foc mic, jumătate de oră. Arunci apa și lași să se răcească. Organele fierte le tai în cubulețe, iar carnea fiartă o dai prin mașina de tocat. La sfârșit zdrobești cu mâna chifla înmuiată în lapte, apoi adaugi cele două ouă crude, un praf de sare și amesteci. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul, toate spălate și curățate, le tai mărunt și le adaugi peste restul compoziției. Condimentezi cu sare și piper. Dacă această compoziție nu se leagă bine, mai adaugi un ou crud. Ouăle fierte le pui în mijlocul amestecului și rulezi. Speli bine prapurele și învelești cu el drobul. Pui drobul într-o tavă unsă cu ulei sau într-o cratiță, pe un strat de legume (morcovul și țelina tăiate cubulețe). Coci 45-50 de minute, până se rumenește frumos. Răstorni drobul pe un fund de lemn și îl lași să se răcească, după care îl tai în bucăți.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!