Drob de mei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
120 g mei decorticat
1 morcov
1 ceapă
1 țelină
1 pătrunjel
100 g semințe de dovleac, măcinate
coajă de lămâie
pătrunjel verde
1 lingură făină sau pesmet
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
2 linguri ulei de măsline
3-4 linguri smântână din lapte de vacă sau din lapte de soia
Pregătești așa:
Speli bine Meiul Decorticat Solaris, îl fierbi și apoi îl lași la răcit. Într-o lingură de ulei, călești legumele tăiate mărunt, împreună cu semințele de dovleac, apoi adaugi coaja de lămâie și condimentele verzi. Dacă ai obținut o compoziție prea moale, adaugi 1 lingură de făină sau de pesmet. Dai compoziția printr-o sită sau prin pasator, apoi adaugi și fulgii de drojdie și meiul decorticat, răcit. Omogenizezi și pui compoziția într-o tavă de cozonac unsă cu ulei, iar deasupra torni smântâna. Dai tava la cuptor, până capătă o nuanță maronie.

6 porții  Pregătire: 45 minute Coacere: 35 minute
Rețetă de Petre Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

 

Add Comment