Dovlecei umpluți „Florența“

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
8 dovlecei mici (zucchini)
sare
1 ardei roșu
150 g ciuperci
10 măsline negre
1 legătură mică de pătrunjel verde
4 linguri ulei de măsline
piper
boia de ardei
2 gălbenușuri
100 g parmezan ras
2 linguri pesmet
Pregătești așa:
Tai dovleceii pe lung în două și, cu o linguriță, scobești miezul, apoi așezi dovleceii în apă clocotită cu puțină sare și, după circa 3 minute, scoți dovleceii, îi scurgi de apă și îi lași să se răcească. Tai ardeiul în două, îl cureți de sâmburi și îl tai fâșii. Ciupercile, curățate, le tai felioare, măslinele, scurse de zeamă, le tai în două și înlături sâmburii. Toci și pătrunjelul mărunt.
Înfierbânți uleiul într-o tigaie, călești legumele, apoi adaugi măslinele și pătrunjelul, potrivești gustul de sare, piper și boia. Umpli jumătățile de dovlecei cu această compoziție. Amesteci gălbenșurile cu parmezanul ras și întinzi compoziția peste dovleceii umpluți. Presari pesmet, așezi dovleceii într-o tavă și o dai la cuptor pentru circa 15 minute.
Mai poți adăuga în compoziție, pentru o notă mediteraneană, oregano și busuioc.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Intră aici și vei găsi o rețetă de papanași excelentă.

Add Comment