foto: Mihai Nicolae
Dovlecei umpluți cu urdă
Rețetă de Călin Roșu, Craiova, jud. Dolj
Preț: 9 lei-4 porții
Pregătire: 35 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie: 2 dovlecei, 150 g urdă, 150 g telemea, 1 ou, 3 linguri de mazăre din conservă, mărar, sare, piper, ulei
Pregătești așa: Speli dovleceii și îi tai pe jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi ușor miezul. Separat, amesteci miezul de la dovlecei cu urda și telemeaua zdrobită cu furculița. Adaugi mazărea, oul bătut cu un praf de sare și piper și mărarul tocat. Cu amestecul astfel obținut umpli dovleceii. Îi așezi într-o tavă și pui printre ei amestecul de brânză rămas. Stropești dovleceii cu puțin ulei și îi lași la cuptor, la foc moderat, pentru 40-45 de minute. Poftă bună!