Dovlecei umpluți cu urdă

foto: Mihai Nicolae

Dovlecei umpluți cu urdă

Rețetă de Călin Roșu, Craiova, jud. Dolj

Preț: 9 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: 2 dovlecei, 150 g urdă, 150 g telemea, 1 ou, 3 linguri de mazăre din conservă, mărar, sare, piper, ulei

Pregătești așa: Speli dovleceii și îi tai pe jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi ușor miezul. Separat, amesteci miezul de la dovlecei cu urda și telemeaua zdrobită cu furculița. Adaugi mazărea, oul bătut cu un praf de sare și piper și mărarul tocat. Cu amestecul astfel obținut umpli dovleceii. Îi așezi într-o tavă și pui printre ei amestecul de brânză rămas. Stropești dovleceii cu puțin ulei și îi lași la cuptor, la foc moderat, pentru 40-45 de minute. Poftă bună!

Add Comment