Două rețete ușoare pentru cină este oferta noastră de astăzi. Avem Paste rapide, cu sos de vinete și cașcaval, o rețetă rapidă și economică și Plăcintă lactovegetariană, delicioasă.
Suntem în luna decembrie, în perioada de post. Avem nevoie de preparate pentru această perioadă care să nu necesite prea mult timp de preparare și nici ingrediente mult prea sofisticate. Aceste două rețete pot fi preparate și pentru felul principal, deoarece sunt consistente și delicioase.
Foto: Paste rapide, cu sos de vinete și cașcaval – Arhivă Burda România
Paste rapide, cu sos de vinete și cașcaval
Îți trebuie:
2 vinete
3 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 cutie roșii decojite
1 linguriță busuioc uscat sau 3 fire busuioc verde
400 g paste scurte colorate
250 g cașcaval
1/2 linguriță oregano
sare
Pregătești așa:
1. Fierbi pastele al dente, apoi le scurgi și le amesteci împreună cu usturoiul zdrobit și 1 lingură de ulei de măsline.
2. Decojești vinetele, le tai cubulețe și le presari cu sare. Le scurgi după 10-15 minute și le călești în uleiul rămas. Când se înmoaie, adaugi roșiile, busuiocul și oregano și sărezi sosul după gust.
3. Servești pastele cu sosul de vinete și presari cașcaval ras pe porțiile fierbinți.
Pregătire 20 minute; Fierbere 20 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova
Foto: Plăcintă lactovegetariană – Arhivă Burda România
Plăcintă lactovegetariană
Îți trebuie:
1 conopidă
200 g cașcaval
6 ouă
200 g smântână
1 pachet foi de plăcinta
1 lingură griș
50 ml ulei
sare, piper
Pregătești așa:
1. Fierbi puțin buchețelele de conopidă, în apă cu sare. Le scurgi, iar după ce se răcesc, le amesteci cu grișul, ouăle bătute cu smântâna și sare după gust.
2. Ungi foi și suprapui câte 4. Pui umplutura, rulezi strâns și pui rulourile în forma rotundă, în spirală. Coci plăcinta 45 de minute, iar cu 5 minute înainte de a o scoate din cuptor, presari cașcavalul.
Rețetă de Felicia Vanea, București
Încearcă și rețeta de aici.