Două aperitive delicioase cu carne de pește

Vă oferim două aperitive delicioase cu carne de pește: Ruladă cu pește și Chifteluțe de cod, foarte gustoase și apreciate de toată lumea.

 

rulada

Foto: Ruladă de pește – Arhivă Burda România

 

Ruladă cu pește

Îți trebuie:
300 g șuncă presată tăiată felii subțiri
3 dovlecei tăiați felii subțiri pe lung și prăjiți
2 vinete tăiate pe lung felii subțiri și prăjite
1/2 kg file pește prăjit
Pregătești așa:
Într-o tavă de cozonac pui folie de aluminiu (sau celofan) să treacă peste marginile tăvii, iar peste foaia de aluminiu pui un rând de șuncă presată, care, de asemenea, să treacă peste marginile tăvii.
Urmează 1 rând de dovlecei, 1 rând de vinete și 1 rând de file de pește prăjit. Continui cu aceste ingrediente până se umple tava. La urmă pui 1 rând de file.
Deasupra, aduni feliile de șuncă, la fel și celofanul și dai la rece 5-6 ore. După ce s-a răcit, tai frumos rulada și o servești decorată cu pătrunjel.

Pregătire: 35 de minute; Răcire: 5-6 ore
Rețetă de Kovacs Viorica, Galați

 

 

chiftele

Foto: Chifteluțe de cod – Arhivă Burda România

Chifteluțe de cod

Îți trebuie:
500 g fileuri de cod
1 cartof
2 linguri griș
4-5 căței de usturoi
2 ouă
1 legătură mărar sau pătrunjel
1 linguriță condimente pentru pește
sare
piper
pesmet
semințe de susan
ulei pentru prăjit
Îți trebuie pentru sos:
2 linguri muștar dulce
1 vârf de cuțit rozmarin uscat
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță zeamă de lămâie
1 verve de cuțit boia dulce sau afumată
3-4 linguri iaurt
Pregătești așa:
Cureți fileurie de piele și le treci prin mașina de tocat, împreună cu cartoful, în prealabil fiert. Amesteci carnea de cod, cartoful, ouăle bătute, grișul, usturoiul zdrobit, verdeața fin tocată, condimentele pentru pește, sare și piper după gust.
Cu mâinile umezite, formezi sfere de dimensiunea unei caise, pe care le treci prin pesmet amestecat cu susan și le prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe șervete de hârtie absorbantă și le înfigi în scobitori cu figurine.
Amesteci muștarul cu usturoiul și uleiul, până omogenizezi sosul. Încorporezi condimentele, iaurtul și zeama de lămâie. Servești chifteluțele calde, cu sosul și salată verde

Pregătire: 25 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Tereza Filip, Bacău

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!