Plăcinte englezești

Dimineața sau seara, acest aperitiv, Plăcinte englezești, ne încântă papilele gustative. Sunt consistente, având o umplutură la care folosim carne și cartofi, pe lângă alte ingrediente care dau gust bun preparatului.
Aceste cornuri-aperitiv pot fi servite atât calde cât și reci, sunt bune oricum. Nu ezitați, preparați și voi aceste plăcinte delicioase! Pot fi consumate  la serviciu sau ca și gustare la o ieșire la iarbă verde, ori pentru pachețelul copilului nostru la școală.

Foto: Plăcinte englezești – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru umplutură:
300 g bucățele de carne de porc sau de pui
1 ceapă mărișoară
3-4 căței de usturoi
1 bucată ardei
sare și piper, după gust
verdeață tocată
2 cartofi mai mari, tăiați bucățele
Îți trebuie pentru aluatul fraged de plăcintă:
1 ou
1 pahar cu sifon
1 ceașcă untură sau 
1 pachet de margarină
2 linguri oțet
un praf de sare
1 plic praf de copt
circa 500-700 g făină
Pregătești așa:
Speli și porționezi carnea în cubulețe sau o dai prin mașina de tocat. O pui într-o crăticioară și o rumenești ușor, apoi adaugi cubulețele de cartofi, ceapa tocată, usturoiul mărunțit și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri. Călești ușor, până când ceapa devine sticloasă, apoi sărezi și piperezi, după gust. Când totul este gata, adaugi verdeața tocată mărunt.
Făina amestecată cu sarea și praful de copt o freci în mâinile reci, cu untură sau margarină, până când amestecul devine nisipos. În adâncitura pe care o faci în mijloc, adaugi oul, oțetul și sifonul, apoi frămânți un aluat fraged.
Întinzi aluatul și, cu ajutorul unui castronel, îl tai rotund. Pui la mijloc câte 2 linguri de umplutură și acoperi cu jumătate din aluat, pe care îl presezi pe margine. Trebuie să arate ca niște cornuri. Le ungi cu ou bătut și presari chimen sau mac. Le rumenești în cuptorul încins. Sunt grozave și calde, dar și reci.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!