„Diavoli“ nemțești la bere

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1,2 kg cartofi
4 ouă
4 linguri lapte
1 linguriță boia iute
3-4 linguri unt
sare
făină cât cuprinde

Pregătești așa:
Fierbi cartofii, îi cureți de coajă și îi treci prin mașina de tocat. Apoi îi amesteci cu ouăle bătute, boia, sare și făină, cât să faci un aluat pe care să-l întinzi subțire cu sucitorul și să-l tai rondele cu paharul.
Pui rondelele să fiarbă în apă deja fierbinte, cu sare, la foc mic, timp de 5 minute. Apoi scoți rondelele pe o sită și le lași să se scurgă bine. După ce s-au scurs, le pui la rumenit într-o tigaie cu unt și întorci pe fiecare parte.
Le servești cu bere. Poți să le presari cu brânză sau cașcaval ras cât sunt calde.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Florin Fredy Dinescu, sat Țițești-Valea Stânii, jud. Argeș

Aici găsești un aperitiv mai… altfel.

Add Comment