Crostini Caprese, aperitiv italian

Crostini Caprese, aperitiv italian este un aperitiv foarte ușor și rapid de preparat. Astfel de antreuri sunt nelipsite de la petrecerile verii, în Italia, în mod special, dar și în multe alte țări. Se zice că mesele reușite încep cu gustări delicioase, o astfel de gustare este Crostini Caprese.
Crostini este denumirea în limba italiană pentru cruste mici. Se prepară folosind felii de pâine prăjită cu carne, brânzeturi, legume, ulei de măsline, sosuri.
În altă oridine de idei, salata Caprese, este tot de origine italiană și a devenit faimoasă în întreaga lume. Este o salată simplă, dar foarte gustoasă pentru care se folosește mozzarella, roșii, ulei de măsline și busuioc proaspăt. Se mai pot adăuga măsline, prosciutto, pepene galben, baby spanac sau oregano proaspăt.
Denumirea de Capresse vine de la localitatea Capri, care a devenit populară datorită salatei încă din anul 1950. Culorile ingredientelor folosite, reprezintă culorile steagului Italiei (verde, alb, roșu).
În una dintre cărțile scrise de Jamie Oliver, „Jamies’s Italy„, își face apariția și salata caprese prezentată de acesta într-un mod care o pune în evidență.

crostini

Foto: Crostini Caprese, aperitiv italian – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
6 felii de pâine albă sau ciabatta cu măsline
150 g mozarella
250 g roșii
30 g parmezan
20 g semințe de pin
2 fire de busuioc
1 cățel de usturoi
6 lingurițe ulei de măsline
sare
piper
Pregătești așa:
Speli frunzele de busuioc și păstrezi câteva petru decor. Tai fâșii frunzele de busuioc și le amesteci într-un bol împreună cu usturoiul curățat și zdrobit, uleiul și parmezanul ras, până obții o pastă tip pesto, pe care o sărezi și condimentezi după gust.
Prăjești feliile de pâine și, cât sunt calde, repartizezi pe ele sosul pesto. Așezi apoi deasupra felii de mozzarella și de roșii. Decorezi cu frunzulițe de busuioc și presari deasupra piper proaspăt măcinat.

Pregătire 10 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețetele de aici!

Add Comment