Crochete keto cu zucchini și brânză cheddar

Crochete keto cu zucchini și brânză cheddar este un preparat care poate fi consumat ca aperitiv, la cină, dacă ne mai rămâne putem să le luăm la o ieșire la iarbă verde, sau putem să le luăm ca pachet la serviciu.
Cei mai mulți dintre noi am folosit lapte sau ulei de cocos. Făina de cocos este mai puțin cunoscută și folosită. Este un foarte bun înlocuitor al făinurilor cunoscute. Are o aromă de alune și este complet lipsită de gluten. Făina de cocos provine din miezul fructului de cocos, de la care se extrage laptele și o mare parte de ulei. Ceea ce rămâne este ras și se face făina. Făina de cocos este mai dulce decât restul variantelor de făină, iar conținutul de fibre dietetice este mai mare decât la toate celelalte făinuri.

crochete

Foto: Crochete keto cu zucchini și brânză cheddar – Arhivă Burda România

Ingrediente:
3 zucchini mici ca dimensiune
4 ouă de casă mărime medie
1 cană făină de cocos
1/2 linguriță sare de mare neiodată
puțin piper negru proaspăt măcinat
un praf de chilli
3 căței de usturoi
1 legătură de mărar verde
1 legătură de pătrunjel verde
125 g brânză Cheddar
1/2 linguriță pudra de chimen
Pregătești așa:
Zucchini se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi se storc bine-bine cu mâna sau cu ajutorul unui tifon.
Se amestecă zucchini cu ouăle bătute, praful de sare, praful de chimen, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, piperul și chilli, brânza cheddar dată și ea pe răzătoarea cu ochiuri mici și, la final, cu făină de cocos.
După ce ai amestecat bine toate ingredientele, cu mâna, se formează biluțe de mărime potrivită – mie mi-au ieșit 25 de crochete.
Se pun crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de alta, apoi se dau în cuptorul preîncălzit la 200 g Celsius pentru 30 de minute. Se mai lasă încă 10 minute la aceeași temperatură, dar pe treaptă de grill.
Se servesc imediat, calde, așa simple sau cu sos de iaurt.

Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment