Cozonac cu mărar

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Francisc Balint, loc. Domoș-Huedin, jud. Cluj

Preț: 10 lei-6-8 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie:
■ 500 g făină ■ 1 cub drojdie
■ puțin ulei ■ 1 dl lapte
■ 3 linguri zahăr
■ puțină sare ■ 2 ouă
■ 2 legături mari de mărar verde tocat mărunt ■ puțină untură
■ 2-3 linguri zahăr
■ 250 g brânză telemea

Pregătești așa: Pregătești un aluat ca pentru cozonac și îl lași să dospească. Mărarul tăiat mărunt îl călești în puțină untură și zahăr și îl lași să se răcească. Împarți aluatul în două părți, îl întinzi și îl ungi cu mărarul călit, apoi îl faci sul. Așezi în tava unsă, ungi sulul cu ou bătut, mai lași să crească în tavă, apoi îl coci. Îl lași să mai crească în tavă, după care îl coci. Răcești cozonacul în tavă, apoi îl tai felii. Dacă dorești, poți adăuga brânză în compoziția de mărar.

Add Comment