Coșulețe din secară umplute

Foto: Mihai Nicolae, Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
175 g făină albă
175 g făină de secară
250 g unt sau margarină
1 vârf de cuțit de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
3 cepe
500 g ciuperci
1 ardei roșu
1/2 legătură pătrunjel
1 linguriță amidon
sare
piper măcinat
50 ml ulei

Pregătești aluatul așa:
Amesteci într-un castron făina de secară cu făina albă, untul rece, tăiat cubulețe, sarea și puțină apă rece, până când se leagă aluatul. După ce ai omogenizat aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi la rece până e gata umplutura.
Pregătești umplutura așa:
Cureți legumele și ciupercile. Călești în uleiul încins ceapa și ardeiul tăiate mărunt, ciupercile mărunțite și le înăbuși împreună până se înmoaie și scad. Adaugi amidonul dizolvat în 100 ml apă, apoi sare și piper măcinat, după gust, iar la sfârșit, pătrunjelul tocat. Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și tai bucăți cu care tapetezi forme pentru brioșe. Înțepi din loc în loc aluatul de pe baza formelor și coci coșulețele la foc mediu, pentru 10-15 minute. Le scoți din forme după ce s-au mai răcit și le umpli cu ciuperci.

15 bucăți; pregătire: 45 min.; 
coacere: 20 min.

Rețetă de Sonia Miclescu, București

 

 

Add Comment