Coșulețe cu legume și carne tocată

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g foi de plăcintă
500 g carne tocată
2 dovlecei
2 morcovi
1 ceapă
150 g fasole verde 
din conservă
100 g mazăre
100 ml ulei
1 linguriță cimbru uscat
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt. Cureți morcovii, îi speli și îi tai rondele. Tot în felii tai și dovleceii, dar fără a-i curăța de coajă. Călești într-o tigaie mai mare ceapa, în 50 ml de ulei. După 2 minute pui carnea tocată. Călești împreună cu ceapa 10 minute, amestecând din când în când. Separat, într-o altă tigaie, prăjești 2-3 minute legumele în 50 ml ulei, adăugând cimbru, sare și piper, după gust. Ungi foile de plăcintă cu ulei și le pui una peste alta. Le tai astfel încât să obții 4 pătrate de foi suprapuse. Pui foile în 4 castroane termorezistente și le umpli cu carnea tocată, amestecată cu legumele călite. Pui castroanele în cuptor, la foc potrivit și coci circa 30-40 de minute. Scoți coșulețele coapte din castroane și le servești calde, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Aurelia Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

 

Dacă dorești o altă rețetă de coșulețe umplute, intră aici.

Add Comment