Coșulețe cu ficat și ciuperci

Coșulețe cu ficat și ciuperci, o adevărată diversitate de arome datorită ingredientelor folosite pentru prepararea acestei rețete-aperitiv. Sunt ușor de preparat și te pot salva atunci când trebuie să faci ceva bun, în așteptarea unor musafiri care sosesc „pe nepusă masa„.
Pentru o mâncare gustoasă, aspectuoasă, dar și ușor de preparat, vă prezint mai jos câteva trucuri de care este bine să țineți seama.
– Mâncarea va fi mai gustoasă dacă o veți fierbe la foc mic un timp mai îndelungat.
– Legumele proaspete, în special cele verzi, își păstrează culoarea dacă sunt puse la fiert la foc iute și în apă multă în clocot cu puțină sare.
– Legumele uscate se pun la fiert în apă rece fără sare, aceasta adăugând-se la urmă. Fasolea uscată dacă a fost ținută înainte în apă la înmuiat, după primul clocot se scurge apa și se pune la fiert cu apă caldă.
– Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.

cosulete

Foto: Coșulețe cu ficat și ciuperci – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
300 g ciuperci
300 g ficat de pasăre
30 ml ulei
2 cepe mici
1/2 ardei roșu
1 cățel de usturoi
100 g pesmet
1 legătură pătrunjel
10 nuci tăiate mărunt
12 felii de bacon afumat, lungi și subțiri
Pregătești așa:
Cureți ceapa, usturoiul, ardeiul și ciupercile. Le tai mărunt și le călești în uleiul încins, până scad. Adaugi verdeața fin tocată și ficățeii tăiați cubulețe și nucile mărunțite.
În forme pentru brioșe, așezi în cruce două bucăți de felii de bacon, iar deasupra pui amestec cu ficat și ciuperci și presari nuci. Acoperi tava cu folie de aluminiu și introduci forma în cuptor pentru 20 de minute. Scoți folia și continui coacerea 25 de minute, până se pătrunde ficatul.

Pregătire 25 minute; Coacere 45 minute
Rețetă de Voichița Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!