Coroniță din pastă de brânză și ardei copți

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
8 ardei capia copți, tăiați pe jumătate
500 g brânză de vaci
300 g telemea combinată de vacă și oaie
150 g unt
150 g smântână
8 ouă fierte
300 g șuncă presată
1 legătură de mărar
piper alb sau negru
sare
3 pliculețe gelatină
Pregătești așa:
Amesteci cu mixerul brânza de vaci cu brânza telemea, cu untul și smântâna, până devine o pastă fină. Condimentezi cu sare și piper, adaugi mărarul tocat mărunt, iar la sfârșit, gelatina hidratată în 100 ml apă, dizolvată la bain-marie. Într-o tavă de guguluf, tapetată cu folie alimentară, așezi un strat de ardei copți, apoi unul din pasta de brânză. Peste pasta de brânză, așezi rotund ouăle fierte și, între ouă, rulouri făcute din șuncă. Apoi acoperi iar cu ardei copți și pasta de brânză și iar ardei copți. Poți orna cu rondele de castraveți verzi și frunzulițe de pătrunjel.
Dai coronița de brânză la rece peste noapte și o feliezi a doua zi. Este un aperitiv deosebit și gustos.

Pregătire: 40 minute; Răcire: 12 ore
Rețetă de Felicia Vanea, București

Intră aici și vei găsi rețeta unui aperitiv deosebit.

Add Comment