Coroniță cu brânză și pui

Vă oferim de data aceasta o rețetă de aperitiv, Coroniță cu brânză și pui, care poate fi oferită familiei sau oaspeților la o zi specială sau într-o zi de duminică. Arată bine, este gustoasă coronița și cu toate acestea nu este greu de preparat.
Carnea de pui este sănătoasă, se potrivește oricărui moment al zilei, este ușor de digerat, mai ales dacă este marinată. Orice gospodină, înainte de preparare, spală carnea pe care o folosește. Nu și carnea de pui. USDA, organizaţia americană ce reglementează consumul de alimente, nu recomandă spălarea cărnii. Carnea crudă conţine bacterii şi microbi care, odată cu spălarea, ajung pe mâinile tale şi în chiuvetă. Eventual speli carnea, o clătești într-un lighean și o ștergi bine după.
Cel mai bine este să gătești puiul cu piele, deoarece păstrează textura cărnii și păstrează siropul natural. Apoi, dacă dorești elimini pielea. Condimentat înainte să fie gătit devine mai aromat. Ingredientele au timp să pătrundă în carne.
Carnea de pasăre are un conținut mare de proteine și aminoacizi, tot în carnea de pui găsim vitaminele A, B6 și B12, dar și minerale ca: fier, zinc, magneziu și potasiu.

pui

Foto: Coroniță cu brânză și pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g brânză
400 g aluat pentru foitaj
1 piept de pui
3 ouă
100 g măsline fără sâmburi
2 linguri ulei
1 linguriță condimente de Provence
sare
piper
Pregătești așa:
Speli pieptul de pui, îl tai cubulețe și îl călești în ulei. După ce s-a răcit, îl amesteci cu brânza, 2 ouă bătute, măslinele tăiate felioare, condimente de Provence și sare după gust.
Întinzi puțin aluatul, pui umplutură pe toată foaia și rulezi. Cu un cuțit ascuțit, tai ruloul în felii groase de două degete. Le așezi puțin suprapuse, într-o tavă rotundă. Ungi coronița cu oul rămas, bătut și coci coronița la foc mediu, 30-35 minute.

Rețetă de Ioana Arsene, Târgoviște, jud. Dâmbovița

Aici vei găsi o altă rețetă gustoasă cu carne de pui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!