Cornuri cu caşcaval

Foto: Cornuri cu cașcaval – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg făină
16 linguri ulei
2 gălbenuşuri
50 g drojdie
2 linguriţe sare
1 linguriţă zahăr
500 l lapte
Îți trebuie pentru uns:
1 ou
caşcaval ras
Pregăteşti aşa:
Pentru aluat, amesteci drojdia cu zahărul, 2 linguri de făină și 100 ml lapte călduţ, apoi lași maiaua să crească acoperit, într-un loc cald. Adaugi peste maia restul ingredientelor şi frămânți un aluat potrivit de tare.
Împarți aluatul în 4 și formezi mingiuţe, pe care le lași la crescut, aproximativ o oră. Fiecare bucată de aluat o întinzi în foaie, tai 16 bucăţi și le rulezi sub formă de cornuri. Le pui într-o tavă cu hârtie specială de copt, le ungi cu ou bătut şi presari caşcaval ras.
Poți presăra o parte dintre cornuri şi cu susan şi chimen. Coci cornurile în cuptorul preîncălzit, circa 30-40 de minute.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30-40 minute
Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta de aici!

Add Comment