Cornulețe sârbești – un deliciu

Vă oferim rețeta unui preparat care poate fi aperitiv, gustare sau desert, Cornulețe sârbești – un deliciu pentru oricine.

Foto: Cornulețe sârbești – iStock

Îți trebuie pentru aluat:
800 g făină
50 g drojdie proaspătă
100 ml lapte dulce
200 ml lapte acru de casă sau iaurt gras
100 ml ulei
2 lingurițe sare
3 ouă
untură de porc
Pentru umplutură:
brânză sărată de oaie
brânză dulce de vacă (sau rahat ori magiun)
Preparare aluat:
Se aduc în bucătărie din timp toate ingredientele, ca să nu fie foarte reci. Într-un castron mai mare se cerne făina, se face o adâncitură la mijloc, unde se pune drojdia sfărâmată și se amestecă cu laptele călduț; se presară deasupra făina de pe margini, se acoperă vasul și se lasă la loc călduț până ce compoziția din mijloc (maiaua) își dublează volumul. Se adaugă uleiul la temperatura camerei, laptele acru sau iaurtul, sarea amestecată cu ouăle bătute cu furculița. Se frământă cu mâinile până nu se mai lipește.
Se întinde aluatul sul pe planșetă și se împăturește în 12 părți egale. Fiecare bucată de aluat se întinde cu degetele și se unge cu untură. Se suprapun câte 6 foi, cu foaia de sus neunsă, apoi se întind din nou și se reperă. Se dau la rece 10-15 min, apoi iar se repetă: întins, împăturit, la odihnă la rece. A treia oară se întinde aluatul cât se poate de rotund, în foaie subțire de 1/2 cm.
Se decupează 24 de triunghiuri. Se umplu, se rulează și se pun într-o tavă neunsă la distanță unele de altele, căci vor crește la dospit. Se acoperă tava cu folie alimentară și se lasă să crească 15 min. Se ung apoi cu gălbenuș și se dă tava la cuptorul încins la foc mijlociu spre tare.

Rețetă de Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!