Corăbioare cu legume și cușcuș

Foto: Mihai Nicolae

Corăbioare cu legume și cușcuș

Rețetă de Mihaela Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș

Preț: 10 lei-3 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: 3 dovlecei, 1 cană cușcuș, 2 roșii, 50 g prosciutto, 1 lămâie, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriță unt busuioc, pătrunjel, sare

Pregătești așa: Speli dovleceii, îi ștergi cu un șervet curat și îi tai pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți pulpa. Separat, pui la fiert o cană cu apă, împreună cu lingurița cu unt și cu un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, stingi focul și torni apă peste cușcuș. Acoperi cu o farfurioară și lași cel puțin 5 minute, ca să absoarbă toată apa. Amesteci ușor, cu o furculiță, adaugi roșiile decojite și tăiate în cuburi mici, pulpa de dovlecei, fâșii de prosciutto, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt. Stropești salata cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie, după gust. Umpli dovleceii și îi dai la cuptor pentru 15 minute. Servești corăbioarele de dovlecel presărate cu pătrunjel verde tocat. Combinația de prosciutto și legume, completată cu cușcuș este una dintre cele mai reușite.  Corăbioarele sunt bune atât calde, cât și reci, în funcție de preferințe.

Add Comment