Rețetă trimisă de Ionela Anghel, loc. Dobroteși, jud. Teleorman
4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie:
- 2 conopide
- 150 smântână
- 2 linguri unt
- 3-4 linguri pesmet
Pregătești așa:
Cureți conopidele și le desfaci în buchețele. Fierbi buchețelele, doar pe jumătate, în apă cu sare. Lași să se răcească. Ungi o cratiță cu unt, pui în ea 1-2 linguri smântână, și presari cu pesmet. Pui un rând de buchețele de conopidă, presari peste ele un pic de sare, și stropești cu unt. Pui din nou 1-2 linguri smântână presărată cu pesmet. Continui așa astfel încât ultimul rând să fie cu smântână și pesmet. O coci jumătate de oră.
CONOPIDA ESTE PREFERATA MEA O FAC PE TOT PARCURSUL ABULUI ?FELICITARI IONELA PENTRU RETETA !!