Conopidă cu măr, la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g conopidă
1 fir de praz
2 gulii
2 cepe
1 măr
300 g șuncă
1 legătură pătrunjel
3 linguri unt
2 bucăți morcovi rași 
pe răzătoarea mică
200 g brânză topită
sare, piper
Pregătești așa:
Tai prazul în bucăți mici. Desfaci conopida în buchețele. Cureți guliile și le tai felii subțiri. Fierbi guliile și conopida în apă cu sare, timp de 5 minute, toate la un loc. Lași să se scurgă. Ceapa și mărul le cureți și le tai cubulețe, apoi le înăbuși cu 2 linguri de unt topit. Adaugi morcovii rași și mai lași 5 minute. Amesteci brânza topită cu pătrunjelul și torni în cratița cu ceapă și măr. Adaugi sare și piper după gust. Tai șunca în felii subțiri.
Ungi o formă termorezistentă cu unt. Pui legumele: prazul, conopida și guliile amestecate bine, iar deasupra torni sosul de brânză cu măr și ceapă. Pui tava în cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, circa 30 de minute.  Cu 5 minute înainte scoți folia de aluminiu.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Roma Verdeș, Timișoara

Dacă dorești un alt preparat cu conopidă, intră aici

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

2 Comments

  1. Trifa Dalia august 30, 2019
    • Alexandrescu Dorina septembrie 2, 2019

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!