Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
500 g conopidă
1 fir de praz
2 gulii
2 cepe
1 măr
300 g șuncă
1 legătură pătrunjel
3 linguri unt
2 bucăți morcovi rași
pe răzătoarea mică
200 g brânză topită
sare, piper
Pregătești așa:
Tai prazul în bucăți mici. Desfaci conopida în buchețele. Cureți guliile și le tai felii subțiri. Fierbi guliile și conopida în apă cu sare, timp de 5 minute, toate la un loc. Lași să se scurgă. Ceapa și mărul le cureți și le tai cubulețe, apoi le înăbuși cu 2 linguri de unt topit. Adaugi morcovii rași și mai lași 5 minute. Amesteci brânza topită cu pătrunjelul și torni în cratița cu ceapă și măr. Adaugi sare și piper după gust. Tai șunca în felii subțiri.
Ungi o formă termorezistentă cu unt. Pui legumele: prazul, conopida și guliile amestecate bine, iar deasupra torni sosul de brânză cu măr și ceapă. Pui tava în cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, circa 30 de minute. Cu 5 minute înainte scoți folia de aluminiu.
Pregătire: 30 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Roma Verdeș, Timișoara
Dacă dorești un alt preparat cu conopidă, intră aici
interesanta combinatie, care ar trebui si gustata.
Daca preparati aceasta reteta, asteptam sa ne spuneti parerea dumneavoastra. Spor!