Foto: Mihai Nicolae
Colțunași umpluți cu file de pește
Rețetă de Maria Iosip, Galați
Preț: 18 lei-6 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie pentru aluat: 400 g făină, 1 cană cu apă, 1 praf de sare, 1 ou, sare, piper
Îți trebuie pentru umplutură: 500 g file de pește, 1 ou, 1 ceapă, sare, boabe de piper, ulei pentru prăjit, frunză de dafin, 1 morcov
Îți trebuie pentru sos: suc de roșii, usturoi, pătrunjel tocat, sare, piper
Pregătești colțunașii umpluți cu file de pește așa: Într-o oală pui la fiert morcovul, ceapa, frunza de dafin și boabele de piper. După câteva minute, pui fileul de pește, mai lași să fiarbă la foc mediu câteva minute, după care oprești și lași la răcit să-și tragă aromele. Într-un bol, pui peștele tocat mărunt. Adaugi o ceapă tocată și călită în ulei, un ou, sare și piper. Omogenizezi compoziția. Într-un vas pui făina cernută, adaugi apa, sarea, oul și un praf de piper. Frămânți un aluat omogen, neted. După ce ai lăsat aluatul să se odihnească, întinzi o foaie, potrivit de subțire, decupezi cercuri. Așezi cu o linguriță umplutura, pliezi, sigilezi și le așezi pe o planșetă pe toate. Prăjești colțunașii în ulei și apoi îi scoți cu o spumieră și îi așezi pe un șervețel, să absoarbă surplusul de ulei. Faci un sos din sucul de roșii (ori pastă de roșii), sare, piper și pătrunjel verde tocat fin. Sfat! Dacă vrei, poți să fierbi colțunașii.