Colibri

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
200 g mere
1 kg varză dulce
60 g griș
1 ou
40 g pesmet
40 g unt
200 ml lapte
400 ml ulei
Pregătești așa:
Speli varza și o tai mărunt (fie la robot, fie cu un cuțit ascuțit). Într-un tuci călești varza și, după ce scade zeama lăsată, torni tot laptele, până se înmoaie bine varza. Adaugi apoi și grișul amestecând bine, așa încât amestecul să fie uniform. Dai deoparte.
După aceea speli merele, le cureți de coajă și le razi pe răzătoare. Storci merele rase cu mâna, să nu fie prea zemoasă pasta. Când amestecul de varză cu griș s-a răcit complet, adaugi merele rase, oul și untul. Ungi mâinile cu ulei și formezi biluțe pe care le treci prin pesmet și le frigi la foc potrivit.
Le lași la scurs pe șervețele absorbante. Sunt 8 ingrediente și 8 pași de lucru.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Sever Udrescu, Craiova, jud. Dolj

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!