Colac cu spanac și brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
550 g făină
1 pachet drojdie uscată
sare
1 lingură zahăr
2 ouă
250 ml lapte
100 g untură
semințe de susan pentru decor
300 g spanac
50 ml smântână
20 g unt
piper negru măcinat
150 g șuncă
150 g brânză tare
Pregătești așa:
Pui 500 g făină și drojdia într-un vas, adaugi sarea, zahărul, un ou și laptele călduț și amesteci. Topești untura și o adaugi peste celelalte ingrediente. Frămânți aluatul și îl lași la căldură, până își dublează volumul. Pui spanacul într-o tigaie, adaugi smântâna și aduci la punctul de fierbere. Untul topit și 50 g făină le amesteci, apoi le torni peste spanac. Ții pe foc timp de câteva minute, asezonezi cu sare și piper, apoi lași să se răcească.
Întinzi aluatul și-l tai în trei fâșii. Peste fiecare pui șunca, brânza rasă și umplutura de spanac și rulezi. Împletești trei rulouri și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Bați bine oul rămas și ungi colacul cu acesta, apoi presari semințele de susan. Coci apoi colacul în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie (180 grade Celsius), timp de 35 de minute. Lași la răcit, apoi îl servești tăiat în felii sau bucățele.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Intră aici și vei găsi rețeta unui preparat delicios cu spanac.

Add Comment