Clătite umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 ceapă
1 lingură pastă de tomate
1 lingură unt
Îți trebuie pentru clătite:
500 ml lapte
6 linguri cu vârf de făină
1 ou
sare, ulei
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g carne de vită
2 cepe
1 ou
1 legătură pătrunjel
sare, piper
Pregătești așa:
Bați oul cu sare, adaugi laptele și făina în ploaie, apoi amesteci, pentru a nu se forma cocoloașe. Din aluatul astfel obținut, pregătești clătitele. Treci carnea prin mașina de tocat, împreună cu ceapa. După aceea pui carnea să se înăbușe, iar după ce a scăzut apa din tigaie, o condimentezi. Lași să se rumenească, după care presari verdeața tocată, iar când s-a răcit, adaugi oul.
Cu acest amestec umpli clătitele și le așezi într-un vas termorezistent, uns cu unt.
Călești ceapa tocată, stingi cu pastă de tomate și cu o lingură de apă și torni deasupra. Lași la cuptor circa 15 minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Dacă dorești o altă rețetă de clătite umplute, intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Trifa Dalia august 30, 2019

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!