Clătite umplute cu carne tocată

Rețeta de Clătite umplute cu carne tocată este foarte bună ca aperitiv. Clătitele astfel preparate pot fi și o cină delicioasă.

Foto: Clătite umplute cu carne tocată – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru clătite (11 buc):
1 l apă
25 linguri făină
1 ou
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
2 cepe
2 morcovi
700 g carne tocată de porc
sos Teriyaki, Woksauce, sos Barbecue, sos Worcestershire
sare și piper
mărar, leuștean, cimbru, chilii
ciuperci Champignon
cașcaval
Îți trebuie pentru sos:
pastă de tomate
1 linguriță muștar
1 lingură zacuscă
1 lingură smântână
sare și piper
usturoi păsat
puțin suc de lămâie
Pregătești clătitele așa:
Batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros. În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele.
Pregătești umplutura așa:
Vom tăia mărunt cepele și morcovii și le vom căli pentru câteva minute, la foc mic. Adăugăm carnea și o lăsăm să se gătească până când își schimbă culoarea.
Lăsăm sosul pe foc mic pentru încă 10 minute. Punem ciupercile tăiate cuburi și le gătim pentru 1-2 minute, nu mult. Nu îmi place să las ciupercile prea mult la gătit, pentru că nu se vor mai simți în compozioție. Ciupercile vor lăsă puțină apă, dar nu te speria, este exact ceea ce aveam nevoie oricum!
Pregătim sosul cu care vom unge puțin tava și cu care vom acoperi clătitele. Amestecăm toate ingredientele pentru sos. Umplem fiecare clătită cu carnea gătită și răcită. Radem puțin cășcaval și le rulăm, închizându-le capetele ca și la sarmale. Așezăm clătitele într-un vas termorezistent uns cu unt, pesmet și puțin sos pregătit mai sus.
Ungem clătitele cu restul de sos, punem felii de cașcaval și lăsăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când se formează o crustă frumoasă deasupra. Le servim imediat.

Rețetă de Salomeea Trif

Intră aici și vei urmări modul de preparare a unor clătite delicioase.

Add Comment