Clătite cu salată verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
3 ouă
250 g făină
300 ml lapte dulce pasteurizat
100 ml apă minerală
1 vârf de cuțit praf de copt
1 praf de sare
3-4 fire de pătrunjel
4-5 linguri ulei
Îți trebuie pentru umplutură:
1 salată verde
1 legătură ceapă verde
200 g iaurt
1 ardei capia sau 1/2 ardei gras roșu
sare
piper
1/2 legătură pătrunjel tocat
Pregătești aluatul așa:
Mixezi în blender ouăle cu verdeața și sarea, apoi adaugi praful de copt și câte puțină făină, alternând cu laptele și apa minerală. Lași aluatul să se odihnească 30 de minute, în frigider. Încingi tigaia, o ungi cu ulei și pui câte un polonic de aluat, pe care îl întinzi aplecând tigaia în toate direcțiile. Coci clătitele pe ambele părți.
Între timp, speli una câte una frunzele de salată, le lași să se scurgă și le tai fâșii. Tai ardeiul în fâșii subțiri. Amesteci salata cu ardeiul, ceapa fin tocată, pătrunjelul, iaurtul, puțină sare și piper după gust.
Umpli clătitele reci cu salată și le pliezi în patru.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Liliana Stoica, Brăila

Intră aici și vei găsi un material video cu prepararea unor clătite deosebite.

Add Comment