Clătite cu ciuperci și brânzeturi diferite

Cui nu-i place clătita? Că este sărată, ca aperitiv, sau umplută cu tot felul de gemuri delicioase. Rețeta propusă, Clătite cu ciuperci și brânzeturi diferite, este foarte ușor de preparat. Cred că nu sunt singura persoană, care, atunci când prepar sau mănânc o clătită este imposibil să nu mă gândesc la perioada copilăriei, când clătitele erau unele dintre cele mai iubite deserturi.
Brânza tofu, de care ne vom folosi în rețeta propusă, este preparată din laptele obținut din boabe de soia. Deci aceasta nu conține gluten și nici colesterol. Originară din China, această brânză vegetală este extrem de sănătoasă, conținând cantităti mari de proteine, fier și calciu. Brânza tofu este foarte des folosită în salate, cei mai mari iubitori de tofu fiind vegetarienii, dar nu numai.

Foto: Clătite cu ciuperci și brânzeturi diferite – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
3 ouă
500 ml lapte
300 g făină
1 vârf de cuțit praf de copt
2 linguri ulei
1 praf de sare
Pentru umplutură:
50 g unt
100 g cașcaval
100 g cremă de brânză
100 g tofu afumat
150 g smântână
200 g ciuperci champignon
1/2 dovlecel tânăr
sare, piper
1 legătură mărar
Pregătești așa:
Mixezi ouăle cu puțină sare, apoi încorporezi o parte din făină, praful de copt și sarea. Adaugi alternativ câte puțin lapte și făină, până obții un aluat omogen, pe care îl lași să se odihnească ½ oră.
Încingi o tigaie, o ungi cu un șervețel înmuiat în ulei, înainte de a coace fiecare clătită. Prăjești pe rând clătitele, câte 2 minute pe fiecare parte.
Pentru umplutură, cureți ciupercile și dovlecelul și le tai mărunt. Le călești în untul topit, iar după ce au scăzut, le lași să se răcească. Amesteci într-un bol smântâna, crema de brânză, tofu și cașcavalul rase fin și mărarul. Adaugi ciupercile răcite, dovlecelul, sare și piper după gust. Umpli clătitele și le consumi calde sau reci.

Pregătire 40 min; Coacere 20 min.
Rețetă de Fănica Doina Țană, Brăila

Încearcă și rețetele de aici.

Add Comment