Clătite cu carne la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Clătite cu carne la cuptor

Rețetă de Felicia Buruiană, sat Poieni, com. Roșiori, jud. Bacău

Preț: 22 lei-5 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: 10 clătite gata făcute, cu aluat fără zahăr, 500 g carne tocată de vită + condimente la alegere, 2 gogoșari sau 2 ardei tăiați pătrățele, verdeață tocată fin, suc de roșii, smântână, cașcaval ras

Pregătești așa: După ce ai pregătit 10 clătite după aluatul obișnuit (dar ai grijă să nu adaugi arome ca pentru clătitele dulci), iei carnea, o amesteci cu condimente după gust, ardeii și verdeață tocată fin, apoi o călești. Umpli clătitele, le rulezi și le așezi într-o tavă. Peste clătite pui suc de roșii, smântână și cașcaval ras. Dai clătitele la cuptor și le lași 15 minute. Poți servi clătitele și reci, dar și calde, alături de un pahar cu lapte bătut sau cu bere, în funcție de vârstă sau preferințe. Când așezi clătitele în farfurie, se vor vedea ca niște tuburi umplute. Poți adăuga pentru decor și o crenguță/frunzuliță de pătrunjel verde. Sunt foarte bune, sățioase și te scot din impas, atunci când nu știi ce să mai gătești.

Add Comment