Clătite aperitiv umplute cu piept de pui

Un deliciu pentru toți ai casei, Clătite aperitiv umplute cu piept de pui, este rețeta propusă mai jos.
Piperul face parte din familia Piperaceae. Este de mai multe feluri: negru, alb, verde, roșu, roz. Poate fi denumit regele condimentelor, fiind folosit în marea majoritate a țărilor, în foarte multe preparate. Țara de origine este India, apoi a fost cultivat și în Indonezia și Malaezia.
Piperul conține potasiu, mangan, vitaminele K și C, calciu, cupru, fier, crom, fibre. Previne gazele intestinale, are efecte antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene, plus că oferă energie.
Este folosit în condimentarea multor preparate culinare: preparate cu carne, preparate cu legume, sosuri, preparate din pește, dressing pentru salate, în supe și chiar în anumite băuturi.

clatite

Foto: Clătite aperitiv umplute cu piept de pui – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru clătite:
2 ouă
1 praf de sare
1 cană lapte
1 cană apă minerală
condiment din legume uscate
piper
pătrunjel verde tocat
2-3 linguri ulei
făină cât cuprinde
Îți trebuie pentru umplutură și crustă:
1 piept de pui
2 cepe
1 morcov mare
2-3 linguri ulei
pesmet
sare
piper alb măcinat
2 ouă
200 ml ulei încins
Pregătești așa:
Dai carnea prin mașina de tocat. Cureți ceapa, o toci și o călești în uleiul încins. După ce se înmoaie, adaugi morcovul ras fin și carnea tocată. Condimentezi compoziția și o sărezi după ce carnea a fiert. Iei vasul de pe foc îi încorporezi 1-2 linguri pesmet, ca să se lege compoziția.
Amesteci ingredientele pentru aluat și coci clătite, în tigaia antiaderentă unsă cu ulei.
Umpli clătitele cu compoziție de carne, le rulezi și le treci prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Le prăjești în baie de ulei încins și le scoți pe șervet absorbant. Când se mai răcesc, le tai oblic, în 2 trunchiuri. Le poți servi alături de un sos tzatziki, din castravete ras, cu iaurt, smântână, usturoi și ulei de măsline.

Pregătire: 40 minute: Coacere: 25 minute
Rețetă de Manuela Solcan, Ionășești, jud. Botoșani

Încearcă și rețeta de aici!

Add Comment