Ciuperci umplute cu spanac și porumb

Vă oferim o rețetă ușoară și rapid de preparat, anume Ciuperci umplute cu spanac și porumb.
O porție de mâncare așezată în fața celor dragi le „vorbește” acestora despre grija noastră față de ei, despre iubirea necondiționată pe care le-o oferim, despre dorința noastră de a le fi bine și de armonie în familie. Totodată, o porție de mâncare exprimă și calitățile gospodinei: simț estetic, pricepere, rafinament și este o carte de vizită care le reprezintă adesea, mai ales când la o masă se adună preparate ce provin de la mai multe gospodine, iar ale noastre au o notă distinctivă. Aprecierea celor ce se bucură de rezultatele muncii noastre este motivantă și ne dă încrederea să pășim către un alt nivel de experimentare.
Deci, să bucătărim pentru cei dragi!

Foto: Ciuperci umplute cu spanac și porumb

Îți trebuie:
500 g ciuperci mari
1 morcov
1/2 țelină mică
1 cățel de usturoi
250 g spanac
3 linguri boabe de porumb
100 g brânză dulce
100 g cașcaval
2 linguri ulei
10 bucăți baby morcovi
sare
piper
15 g unt
Pregătești așa:
Cureți spanacul și îl speli în mai multe ape. Cureți apoi legumele și ciupercile și le speli. Tai cubulețe piciorușele ciupercilor și le înăbuși în ulei, amestecând periodic.
Adaugi morcovul și țelina date pe răzătoarea fină, iar după ce primele ingrediente au scăzut, pui frunzele de spanac tăiate în fâșii. Continui să le călești împreună pentru 2-3 minute, iar la sfârșit presari sare, piper și usturoiul curățat și zdrobit.
Când legumele călite s-au răcit, adaugi brânza dulce, 1 lingură de porumb, puțină sare, piper și 50 g cașcaval. Cu această compoziție umpli pălăriile de ciuperci și le presari cu cașcavalul ras rămas și cu boabe de porumb.
Ungi cu unt o formă termorezistentă și așezi ciupercile. În mijlocul fiecăreia înfigi câte un baby morcov opărit. Le coci 20 de minute la foc mediu. Le consumi cu un sos de iaurt și leurdă ori de usturoi verde sau cu puțin ketchup iute.

Pregătire: 40 min.; Coacere: 20 min.
Rețetă de Alina Marcu, Brăila

Încearcă și preparatul de aici.

Add Comment