Chifteluțe de macrou

Chifteluțe de macrou este un aperitiv delicios, sănătos, ușor de preparat. Sunt de mare efect la o masă festivă alături de alte aperitive. Frunzele de mărar consumate regulat ajută în:
– buna funcționare a ficatului și vezicii biliare
– ameliorarea flatulenței
– atenuarea durerilor menstruale
– funcționarea rinichilor, diminuarea simptomelor colicilor renale și ajută la rezolvarea retenției de apă
– reducerea colesterolului, controlul glicemiei
– mărirea secreției lactate, la tinerele mămici
Frunzele de mărar se pot lăuda cu conținutul în micronutrienți: vitamina A, vitamina C, folat, calciu și fier. Într-un studiu efectuat pe parcursul a 12 săptămâni, în care subiecții au consumat suplimente cu extract de mărar, s-a constatat că unor pacienți cu sindromul metabolic le-au scăzut valorile trigliceridelor.

chiftelute

Foto: Chifteluțe de macrou – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
150 ml apă
150 g unt
3 ouă
300 g făină
sare
Îți trebuie pentru chifteluțe:
500 g fileuri de macrou
1 ou
2 căței de usturoi
2 cepe roșii
1 legătură mărar
1 linguriță chimen măcinat fin (opțional)
100 ml ulei
sare
piper
pesmet
Pregătești așa:
Fierbi într-o oală apa, sarea și untul. Când clocotesc, adaugi toată făina și amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Iei oala de pe foc, iar după ce compoziția s-a mai răcit, încorporezi ouăle, unul câte unul. Pui crema obținută într-un poș și torni în tavă, pe hârtie de copt, cerculețe. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute, până se rumenesc ușor.
Fierbi peștele în apă ușor sărată, pentru 20 de minute. Îl scurgi și îl zdrobești cu furculița. Îl amesteci împreună cu sare, piper și ceapa fin tocată. Adaugi mărarul, usturoiul zdrobit și un ou mic bătut. În cazul în care compoziția nu este legată, adaugi 1-2 linguri de pesmet. Formezi mici sfere de compoziție, pe care le treci prin pesmet și le prăjești în baie de ulei încins.
Le servești prietenilor chifteluțele împreună cu biscuiții sărați. Sunt delicioase însoțite de un vin alb.

Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!