Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
1 kg cartofi dulci, cu coaja roz, decojiți și tăiați cuburi
2 lingurițe ienibahar măcinat
2 lingurițe sare cu aromă de țelină
1 linguriță coriandru măcinat
piper negru
100 g coacăze proaspete sau decongelate
făină pentru modelat
ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Pui cartofii dulci într-o oală, îi acoperi cu apă și îi dai în clocot. Apoi îi lași să fiarbă cu capacul pus, timp de 20 de minute, până când devin destul de moi. Îi lași să se scurgă, apoi îi pasezi.
Condimentezi piureul și înglobezi coacăzele curățate. Presari făină pe o planșetă, apoi iei din compoziție și modelezi 12 chifteluțe, pe care le tăvălești prin făină. Le prăjești pe rând în ulei încins și le servești fierbinți.
Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea
Iată aici o rețetă specială de chifteluțe.