Chifteluțe coapte în pâine

Foto; Mihai Nicolae

Chifteluțe coapte în pâine

Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna-Mureș, jud. Alba

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 30-40 minute

Îți trebuie pentru aluatul de pâine: 1 kg făină, 600 ml apă caldă, 3 linguri ulei de măsline, 175 g iaurt, 40 g drojdie, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 1 ou pentru uns, 1 lingură semințe de mac

Îți trebuie pentru chiftele: 300 g carne tocată amestec (vită și porc, 1 ceapă, 1 cartof, 1 ou, 1 legătură de pătrunjel, 1 lingură ulei (pentru uns forma) sare, piper

Pregătești așa: Făina o cerni într-un vas de frământat. În mijlocul ei pui iaurtul, apa, sarea, zahărul, uleiul și drojdia și frămânți un aluat elastic. Acoperi vasul cu un prosop și lași la dospit. Carnea tocată o amesteci bine cu ceapa tocată mărunt, cartoful fiert separat și pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Din această compoziție modelezi chiftele rotunde. Rupi din aluat câte o bucată de mărimea unei mingi de tenis, întinzi aluatul pe masa de lucru, în formă rotundă sau pătrată și pui în mijloc câte o chifteluță, pe care o acoperi cu aluat. Procedezi astfel cu toate chiftelele. Așezi apoi chiftelele într-o tavă unsă cu ulei, cu partea în care s-au strâns marginile în jos. Lași la dospit 20 de minute, după care le ungi cu ou, presari mac și dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la 170 de grade Celsius. Chifteluțele coapte în pâine sunt bune ca atare sau ca aperitiv la o masă festivă. De asemenea, pot fi luate la pachet.

Add Comment