Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți
Preț: 23 lei-8 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie: 1 kg carne tocată amestec 1 ceapă 5 ouă 4-5 căței mari de usturoi 3 felii de pâine 1 legătură pătrunjel 2 foi de napolitană sare piper pesmet ulei pentru prăjit
Pregătești așa: Pui carnea tocată într-un castron, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată foarte mărunt, pâinea înmuiată și stoarsă bine, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust. Omogenizezi bine și lași 10 minute să se aromatizeze. Așezi o foaie de napolitană pe un tocător, întinzi carnea și o acoperi cu a doua foaie de napolitană, după care o tai pătrățele. Bați două ouă cu puțină apă și treci pătrățelele prin amestec. Tăvălești pătrățelele de napolitană prin pesmet și le prăjești, la foc mic, pe ambele părți, în ulei încins. Scoți chiftelele pe prosoape absorbante.