Chiftele de pui

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îţi trebuie:
1 piept 
de pui
2 ouă
100 g măsline 
verzi
2 felii de pâine
1 ceapă
1/2 ceșcuță lapte
2 linguri făină
1-2 linguri 
mălai grișat
pătrunjel
300 ml ulei 
pentru prăjit
sare, piper

Pregătești așa:
Bați bine un ou cu făină, mălai și sare (compoziția să aibă consistența unui aluat de clătite, iar dacă este prea groasă, poți să o subțiezi cu lapte).
Dai carnea prin mașina de tocat, după care o amesteci cu pâine înmuiată în lapte și stoarsă.
Adaugi oul, ceapa tocată fin, pătrunjel și un praf de sare și piper. Din compoziția astfel obținută modelezi chifteluțe, nu înainte de a le pune în mijloc câte o măslină fără sâmbure.
Treci chifteluțele prin aluat și le rumenești în baie de ulei. Scoți chifteluțele pe un platou și, pentru o mai bună prezentare, le așezi pe un băț de frigăruie.
Vor arăta bine și vor fi în același timp și foarte gustoase, pe gustul tuturor membrilor familiei.

4 porții 
Pregătire: 40 minute 
COACERE: 30 minute
Rețetă de Mihaela Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Arg

Pentru o altă rețetă de chiftele, intră aici. 

Sau poate dorești chiftele din vegetale?

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!