Chiftele de cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 cartofi
1 ceapă
5 căței de usturoi potriviți
1 mână de pătrunjel verde
1 lingură concentrat 
de legume
1 lingură piper
2 ouă
1 cană făină

Pregătești așa:
Fierbi cartofii cu o zi înainte să-i prepari împreună cu 1/2 lingură de concentrat de legume. Apoi dai cartofii prin răzătoare. Pui într-o cratiță 1 lingură ulei de măsline la încins. După ce s-a încins uleiul, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și le lași să se înmoaie. După ce s-au înmuiat, torni prăjeala peste cartofii dați pe răzătoare și îi amesteci bine cu o lingură de lemn. Iei un ou și separi într-un castron albușul de gălbenuș, iar albușul îl torni peste cartofi, prăjeală, adaugi pătrunjelul tocat și piper și amesteci bine compoziția. După ce ai amestecat bine, iei și celălalt ou și îl spargi peste gălbenușul din castron rămas de la primul ou și le bați bine cu telul. Adaugi și 1/2 lingurăconcentrat de legume. Iei cu mâna din compoziție și formezi „piftele”, le dai prin ou și apoi prin făină. Pui „piftelele” la prăjit în tigaia cu ulei încins. După ce s-au prăjit „piftelele”, le scoți pe un șervețel de bucătărie pentru a se scurge grăsimea. Poți servi „piftelele” cu o salată de varză roșie cu morcov sau le poți servi cu fâșii de castravete murat. Sunt foarte gustoase și mai ușor de digerat față de cele făcute din carne.

 

2 porții Pregătire: 25 minute COACERE: 20 minute
Rețetă de Magda Daniela Movilă, loc. Ciobanu, jud. Constanța

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!