De la chefi pentru noi. Două rețete de aperitive

Mai jos vă prezentăm două rețete de aperitive, foarte gustoase și de efect pentru sărbătoarea de Paști. Chef Maria Petruș și chef Radu Băldean ne-au preparat un platou cu aceste două delicioase aperitive: Pandișpan cu pastă de ardei și Ruladă de spanac.

Foto: Pandișpan cu pastă de ardei și Ruladă de spanac

 

Foto: Chef Maria Petruș

Pandișpan cu pastă de ardei

Se prepară un aluat de pandișpan: se bat spumă tare 3 albușuri; se amestecă 3 gălbenușuri cu 50 ml ulei, ca la maioneză, se adaugă pastă de ardei, 1 plic praf de copt și 100 g făina, iar la final spuma obținută la început, până se omogenizează.
Compoziția se întinde într-o tavă, pe o foaie de copt și se coace la 180ºC cca 15 minute.
Pentru umplutură, se amestecă mascarpone cu ardei roșu și puțin mărar verde. După coacerea blatului de la cuptor, vom întinde pe suprafața acestuia umplutura de brânză, iar apoi o vom rula cu ajutorul unui prosop umed.
Pandișpanul se păstrează la frigider câteva ore, apoi poate fi feliat și servit.

 

Foto: Chef Radu Băldean


Ruladă de spanac

Ingrediente pentru foaia de spanac:
300 g spanac
4 ouă
100 g făină
sare și piper, după gust
Se fierbe spanacul 5 min. cu un praf de sare și piper, se scurge și, după răcire, se amestecă cu făina și ouăle, cu un mixer. Se toarnă compoziția intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la 180ºC, timp de 20-25 de minute, apoi se lasă la răcit rulată.
Ingrediente pt. compoziția de brânză cu ardei:
200 g brânză de burduf
100 g brânză de vaci
100 g caș
1 ardei gras roșu
Brânza de burduf se amestecă cu brânza de vaci, apoi cu cașul dat prin răzătoarea mică, iar la sfârșit cu ardeiul gras roșu tăiat cubulețe.
Se întinde compoziția obținută pe foaia de spanac, se rulează cu atenție, se lasă la frigider și se servește tăiată în felii.

Aici vei găsi o rețetă de ruladă foarte gustoasă.

Add Comment