Chec de cașcaval cu ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g cașcaval
200 g smântână
100 g unt sau 100 ml ulei
1 ceapă sau 3 fire de ceapă verde
300 g ciuperci
300 g cârnăciori sau salam picant
7 linguri făină
1 linguriță praf de copt
4 ouă
sare și piper
boia dulce sau iute
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o tai rondele și o călești în 2 linguri de ulei încins. Adaugi ciupercile curățate și tăiate cubulețe și le călești împreună 1-2 minute, amestecând ușor.
Mixezi într-un bol gălbenușurile cu puțină sare, piper, boia, apoi cu făina cernută și praful de copt. În compoziția moale, omogenă, obținută, încorporezi pe rând smântâna, cașcavalul ras, cubulețe de mezeluri și ingredientele călite și răcite, iar la sfârșit albușurile bătute spumă.
Cu untul rămas, ungi o tavă pentru chec sau tava pentru brioșe. Torni compoziția în tavă și coci la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, până când preparatul se rumenește frumos.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Evantia Clinchevici, Călărași, jud. Călărași

Pentru a-ți fi mai ușor să o pregătești, urmărește cum a fost gătită această rețetă la noi în bucătărie! Intră pe canalul de youtube Practic Bucatarie!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!