Chec cu ton și ardei

Crina Oltița Călugăr – Igna, loc. Poiana Blenchii, jud. Sălaj

Îți trebuie:

  • 1 conservă de 200 g ton în suc propriu
  • 500 g ardei roșii
  • 100 g ardei verde
  • 150 g cașcaval ras
  • 150 g făină
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 1 pachețel drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline.

În cazul ardeilor, poți folosi din congelator, dacă nu găsești proaspeți.

Pregătești așa:

Coci ardeii și îi cureți de coajă și de semințe, apoi îi tai felii subțiri. Încălzești într-o tigaie uleiul de măsline (puțin), apoi călești ardeii timp de 20 minute. Adaugi tonul, presari sarea, piperul și lași tigaia pe foc încă 5 minute. Amesteci într-un bol ouăle, făina și drojdia. Torni treptat uleiul și încorporezi laptele încălzit în prealabil. Presari cașcavalul ras, adaugi com-poziția cu ton și ardei și amesteci bine. Aluatul ob-ținut îl așezi într-o tavă pentru chec, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 minute, la foc nu prea mare.

Add Comment