Crina Oltița Călugăr – Igna, loc. Poiana Blenchii, jud. Sălaj
Îți trebuie:
- 1 conservă de 200 g ton în suc propriu
- 500 g ardei roșii
- 100 g ardei verde
- 150 g cașcaval ras
- 150 g făină
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
- 4 ouă
- 1 pachețel drojdie
- sare
- piper
- ulei de măsline.
În cazul ardeilor, poți folosi din congelator, dacă nu găsești proaspeți.
Pregătești așa:
Coci ardeii și îi cureți de coajă și de semințe, apoi îi tai felii subțiri. Încălzești într-o tigaie uleiul de măsline (puțin), apoi călești ardeii timp de 20 minute. Adaugi tonul, presari sarea, piperul și lași tigaia pe foc încă 5 minute. Amesteci într-un bol ouăle, făina și drojdia. Torni treptat uleiul și încorporezi laptele încălzit în prealabil. Presari cașcavalul ras, adaugi com-poziția cu ton și ardei și amesteci bine. Aluatul ob-ținut îl așezi într-o tavă pentru chec, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 minute, la foc nu prea mare.