Chec cu șuncă și carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
350 g făină
250 g margarină
100 ml apă
1 lingură oțet
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g carne tocată
150 g șuncă presată
1 ou
1 lingură unt topit pentru uns tava
1 lingură cașcaval ras, pentru garnisit
cimbru
pătrunjel
sare
piper
Îți trebuie pentru garnitură:
4 linguri ulei
4 căței de usturoi
100 ml iaurt
sare
Pregătești așa:
Amesteci ingredientele pentru aluat, frămânți bine și lași aluatul la rece 2-3 ore. Amesteci șunca tăiată, carnea tocată, oul, cimbrul, pătrunjelul, sare și piper. Întinzi o foaie cu care tapetezi o tavă unsă cu unt și păstrezi una pentru a o pune deasupra.
Adaugi umplutura de carne, acoperi cu cealaltă foaie de aluat și ornezi partea de deasupra. Ungi cu ou bătut, presari cașcaval ras și dai la cuptor circa 45 de minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă trimisă de Felicia Vanea, București

Dacă dorești o altă rețetă de chec-aperitiv intră aici.

Add Comment